Van HRM naar Mens & Organisatie

24 juli 2023

< terug naar blogs

Van HRM naar Mens & Organisatie

Van HRM naar Mens & Organsatie…? – “Dat is zeker alleen maar marketing, voor de buitenwereld, voor de likes. Of niet, klinkt wel lekker Bram… Mens & Organisatie!” 😂

Nou… nee. Deze foto is voor ‘de marketing’, want een foto van een mens bij jouw update is goed voor het algoritme. Die krijg je er dus gewoon bij. 👌

Mens & Organisatie is méér dan een nieuwe term. Wat betekent Mens & Organisatie dan eigenlijk voor mij & The Disruptors?

Zelf heb ik HRM gestudeerd en ben ik in het werkveld begonnen rond 2009. Na een tijd kreeg ik last van de ‘systemen’ van HRM ((beoordelen, functieprofielen, salarishuizen, CV’s en motivatiebrieven). HRM is ENORM saai dacht ik…🤮

Al die ‘systemen’ gaan uit van wantrouwen en komen uit de Industriële Revolutie, de ideeën van o.a. Taylor & Ford (arbeid = productie). En ik dat een beetje reproduceren zonder dat iemand blij van mij werd.

Dus op zoek. Boeken zoals Semco Stijl | De Meeste Mensen Deugen | No Rules Rules lieten zien dat het anders kan. En ontmoetingen met organisaties zoals Tony’s Chocolonely, Keytoe, Voys en Coolblue brachten de theorie uit de boeken in de praktijk. Het kan dus wél!

Vanuit die overtuiging ben ik gestart met The Disruptors & RLVNT PPL.

🚀🚀🚀🚀 Missie: mensen het gevoel laten ervaren dat ze ertoe doen! 🚀🚀🚀

Mens & Organisatie (weg met HRM!) staat voor mij voor een omgeving waar mensen het gevoel ervaren dat ze ertoe doen. Omdat ze bijdragen, onderdeel zijn én erkenning ontvangen voor wie ze zijn. Het ‘managen’ van de Human Resource is niet werkend in een tijd waar we op zoek zijn naar betekenis én werk een andere plek inneemt in het leven van mensen.

Dus bedenk ik, samen met mijn vele collega’s, hoe de transformatie van HRM naar Mens & Organisatie eruit moet zien. Samen met onze klanten. 🏋

Van strategie (positie HRM afdeling) tot aan capaciteit op de werkvloer. En van vernieuwende concepten & producten binnen Recruitment, Onboarding, Leren & Ontwikkelen en Belonen tot aan delen van inspiratie.

Hiermee dragen wij bij aan betere belevenissen, aantrekkelijk werkgeverschap én betekenis geven aan elkaar binnen organisaties.

Zodat een organisatie een fijne plek is om te zijn. ❤

Van HRM naar Mens & Organisatie – doe jij mee? ⚡⚡⚡

 

Geschreven door: Bram Joosten

 

Meer weten? Plan een bakje koffie in

Laat hier je gegevens achter en wij nemen contact met je op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.