WAES

Project Fuego

< terug naar cases

Onboarding

DE VRAAG

“Help ons met het creëren van een effectief onboardingsconcept voor nieuwe medewerkers uit Zuid-Amerika. Een belangrijk onderdeel hiervan is het opstellen van een handboek, waarin de bedrijfswaarden en -normen duidelijk en aantrekkelijk worden gepresenteerd door middel van storytelling.

Het doel hiervan is om nieuwe medewerkers een soepele en plezierige start bij WAES te bieden, zodat zij niet alleen snel integreren in Nederland maar ook in de bedrijfscultuur en bijdragen aan de ambitieuze doelstellingen van het bedrijf. Door deze medewerkers te voorzien van de juiste tools en informatie, wil WAES een sterke band opbouwen met het personeel, het verloop minimaliseren en de groei van het bedrijf verder stimuleren.”

Bob Defilet – Founder WAES

DE SAMENWERKING

“Frisse en moderne blik op HR. Goed meeveren met het type bedrijf zoals WAES. Het moderne HR, niet zo corporate, frisse invalshoek, dat spreek mij het meeste aan. The Disruptors hebben voornamelijk het overzicht gehouden en we hadden af en toe een praatsessie waarin The Disruptors het voortouw namen en ons adviseerde. De samenwerking is heel prettig verlopen. The Disruptors denken autonoom, geven tegengas en advies.”

Het eindresultaat

“De onboarding maakt deel uit van een grotere ‘reis’ in de organisatie. In die reis zijn er drie fases gedefinieerd: De Adventurer-, Settler- en Explorer fase. De onboarding speelt zich met name af in de Settler fase. Om het een kloppend geheel te maken, heeft The Disruptors de hele medewerkersreis helder vormgegeven en tevens vastgelegd in een harstikke mooi en toepasselijk handboek. Om het onboardingsproces toegankelijker te maken, hebben we in co-creatie het onboardingsplan uitgebouw tot een app. Hiermee hebben deelnemers alle informatie en activiteiten binnen handbereik. Al met al een programma waar we de komende jaren mee vooruit kunnen. Daar zijn heel blij mee.”

Meer weten? Plan een bakje koffie in

Laat hier je gegevens achter en wij nemen contact met je op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.